UV Jagtudstyr

UV JAGTUDSTYR

Umdervandsjagtudstyr til nybegyndere

Kunne du tænke dig at prøve at give dig i kast med UV-jagt, men mangler du det rette udstyr? Så er du kommet til det helt rette sted. Hos Søsport Import har vi et stort og velassorteret udvalg af UV-jagt-udstyr til nybegyndere, og du vil således kunne finde alt det, du skal bruge til sporten her hos os. Vores UV-jagt-butik er beliggende i Århus, hvorfra vi hjælper nybegyndere inden for undervandsjagt fra hele Østjylland og resten af Jylland med at finde det rette dykkerudstyr.

UV JAGTUDSTYR

Vi forhandler blandt andet

UV JAGTUDSTYR

Overblik over vores UV-jagudstyr

Der kan være meget at have styr på, hvis det er første gang, du skal ud for at købe UV-jagt-udstyr. Heldigvis er vi her for at hjælpe dig med at finde frem til det bedste udstyr.

Det kan virke både forvirrende og overvældende, hvis du ikke har styr på præcis, hvad det er for noget udstyr, som du skal bruge, hvornår hvert element skal bruges, og hvilke metoder der er bedst til de forskellige redskaber.

At bevæge sig under havets overflade kan for mange føles som at tage på en rejse ud i rummet, hvad enten man flaskedykker, fridykker eller tager på en undervandsjagt. Derfor har vi udviklet en guide, som hjælper til det mest basale begynderudstyr, som man skal bruge for at komme i gang med undervandsjagt og for at skabe sig en mindeværdig oplevelse.

Nedenfor kan du finde alt det undervandsjagt-udstyr, som du bør have.

Snorkel

Snorkel er naturligvis også et vigtigt redskab at have, hvis du har planer om at have et komplet jagtudstyr.

Her gælder: “Less is more”. Det er meget populært at have en snorkel med ventil, men vil man bruge en teknik, hvor man kan tømme snorkel på vej op med lidt luft skal man nøjes med en snorkel uden ventil.

Den vi anbefaler er: Corsica til 135 kr.

Vi har fokus på kvalitet, sikkerhed og en holdbar løsning, så du får en god førstegangsoplevelse.

Maske​

To ting, som man skal tænke på, når man skal vælge sin maske:

​1. Vælge en silikonemaske, da det er mere behagelig frem for plastik. Det er vigtigt, at der ikke kommer genskin i glasset fra solen gennem silikonen og op i øjet, så vælg en mørk farve og undgå denne irritation. Det vil nemlig bevirke, at ens synsfelt vil blive mindre.

2. Masken skal have et meget lille volumen. Det vil mindske modstanden, når man svømmer gennem vandet og være nemmere at tømme for vand. Når en maske har et lille volumen, skal man bruge mindre luft.​

Finner

Her kan vi kun anbefale en rigtig fridykkerfinne. Når man ligger nede på 5 meters dybde og vil op til overfladen, så skal man kun sparke få gange i forhold til en normal finne. Man vil samtidig have mere kraft i en fridykkerfinne og dermed mere overskud i strøm.

Der er visse fiskearter, der gemmer sig steder, hvor der er meget strøm, og her er det en fordel at dykke med fridykkerfinner. 

Vi anbeflaer Cressi Gara Proffesionel til 995 kr.

Handsker

De bedste handsker til UV jagt afhænger af sæsonen. Tynde 3 mm med 5 fingere om sommeren eller 3 fingers 7 mm til vinter. 

Vi anbefaler Cressi high stretch 5 mm til 295 kr.

Dragter

Når man er på undervandsjagt, skal man kunne bevæge sig frit. Lynlåsen i en dragt kan bevirke, at dragten føles stiv, og man vil have begrænset bevægelsesfrihed. Derfor skal man vælge en opencell dragt, som ikke har lynlåse.

Om det skal være 5 mm eller 7 mm, og om den skal være sort eller med camo, må være en smagssag. 

Vi kan anbefale Apnea (helt sort) til 1895 kr. eller Tracina (sort camo) på tilbud 1995 kr.

Sokker

Da man vælger at have heldfodsfinner, skal man anvende sokker uden sål. Med hensyn til sokkens tykkelse kommer det igen an på årstiden, hvor man vælger at dykke. 

Non slip boots 5 mm til 270 kr. er altid en god idé.

Blybælte

Til forskel fra flaskedykkeren skal vi bruge vores mave til vejrtrækningsøvelser. Derudover skal vi inden vores dyk vælge et blybælte, som er lavet af gummi udenpå, så det kan sidde på hoften. 

Vi anbefaler Cressi i gummi til 395 kr. Bly kg pris koster ca 85 kr. pr. kg.

Harpun

Harpuner er opdelt i to hovedgrupper. Luft og elastik. Vi vil klart anbefale elastik, da man har mulighed for at øge antallet af elastikker, så man kan skyde med mere kraft.

Harpuner kommer i mange længder: 50-120 cm. 75-90 cms harpuner er en god all-round harpun og kan bruges til både faldfisk og til fritsvømmende fisk.

Hvis man går under 75 cm bliver den bedre til flade og mere upræcis til fritsvømmende fisk. Og det omvendte hvis man vælger en harpun over 75 cm. Træ eller aluminium – det er jo et spørgsmål om pris. 

Vi anbefaler 75 cm cressi Navajo fra 695 kr.

Bøje

Vælg en bøje, som passer til dit dyk. Ved 3 timers dyk kan det anbefales at have en bøje med rum til lidt mad og drikke. Hvis man vil være mere basal, kan man bruge en torpedo bøje, som giver mindre modstand. Gå aldrig i vandet uden en bøje, da en bådfører ikke kan se en dykker i overfladen i en sort/camo dragt. 

Torpedo bøjer fra 275 kr. og Spyder Surface board til 375 kr. er gode alternativer.

line

Man kan få en flydeline, som lægger sig i overfladen, og som kan udvide sig 3 gange. 

Flydeline ca 8-10 meter koster fra 85 kr.

Kniv

Kniven er en af de vigtige UV jagtudstyr. Vi foretrækker en lille kniv, som kan side på overarmen. Brugen af kniven er til aflivning af fisk og til at frigøre sig, hvis man kommer til at side fast. 

Derfor skal den være let at komme til.

Fangskrog / Net

​Vi bruger stringer, når vi fanger fisk, og net, når vi fanger muslinger. Der er også mindre modstand i en krog end et net. 

Stringer fra 105 kr. og fangstnet fra 75 kr

Kig forbi vores butik og se vores udvalg af undervandsjagtudstyr

Du er velkommen til at tage en tur ind forbi vores butik i Aarhus for at se nærmere på vores udvalg af UV-jagt-udstyr eller for at få rådgivning og tage et prøvedyk.

 Vi sammensætter gerne et godt pakketilbud til dig.